Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Είμαστε η ομάδα της τράπεζας χρόνου της Πλατείας Συντάγματος. Συναντηθήκαμε στις αρχές του Καλοκαιριού του 2011, όταν χιλιάδες άνθρωποι κατακλύσαμε τις πλατείες της χώρας μας, ψάχνοντας να βρούμε νέους τρόπους δημιουργικής αντίστασης ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας.
Εμείς, οι άνθρωποι που ζούμε, εργαζόμαστε και παράγουμε σε αυτόν τον τόπο, Έλληνες και μετανάστες μαζί, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, αποφασίζουμε για εμάς ισότιμα βασισμένοι σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Ο δρόμος είναι δύσκολος, και είναι βασικό να ενδιαφερθούμε για εναλλακτικούς τρόπους οργάνωσης της οικονομίας. Οικονομία δεν είναι αριθμοί και δείκτες αλλά η οργάνωση των σπιτιών μας, της απασχόλησής μας και της ζωής μας. Αποφασίσαμε να ανταλλάξουμε απόψεις και γνώσεις προκειμένου να λειτουργήσουμε μια τράπεζα χρόνου, δηλαδή ένα δίκτυο αχρήματης ανταλλαγής υπηρεσιών που υποστηρίζεται από τη δική μας μονάδα συναλλαγής, το χρόνο. Εφαρμόζουμε την ισοτιμία κάθε είδους εργασίας για κάθε μέλος. Οι αποφάσεις μας λαμβάνονται από την αμεσοδημοκρατική συνέλευσή μας στην οποία συμμετέχουν όλοι ισότιμα.
Κάναμε ήδη αρκετά για να οργανώσουμε ένα τέτοιο δίκτυο, μια τράπεζα χρόνου και διαπιστώνουμε πώς υπάρχουν πολλά άλλα που δεν τα έχουμε κάνει και περιμένουμε όλοι όσοι θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτό το εγχείρημα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. τώρα ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε το δίκτυό μας, να δούμε στην πράξη αν αυτή η προσπάθεια μπορεί να βοηθήσει τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: