Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2007

ΤΡΟΜΠΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ GENUINE INNOVATIONS

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2007

Εθελοντική ανάκληση προϊόντος χειροκίνητης τρόμπας πλήρωσης αέρα ελαστικών μοτοσικλέτας και αυτόματης τρόμπας μέσω χρήσης φιαλιδίου CO2 μάρκας Genuine Innovations

Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΜΟΤΟΡΟΔΑ ΑΕ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης τρόμπας πλήρωσης αέρα ελαστικών μοτοσικλέτας.
Το προϊόν, που είναι ένας συνδυασμός χειροκίνητης τρόμπας πλήρωσης αέρα ελαστικών μοτοσικλέτας και αυτόματης τρόμπας μέσω χρήσης φιαλιδίου CO2, είναι μάρκας Genuine Innovations, μοντέλο Second Wind MTB, έχει κωδικό 2525 ή 2525-0 και είναι κατασκευής ΗΠΑ.
Η ανάκληση αφορά 42 τεμάχια, εισαγωγής 2005, εκ των οποίων τα 21 έχουν διατεθεί σε καταναλωτές. Η τρόμπα μπορεί να σπάσει, καταστραφεί ή/και συντριφτεί κάτω από πίεση κατά την διάρκεια πλήρωσης αέρα σε ελαστικό, εάν υπάρχει μπλοκαρισμένη η βαλβίδα εισαγωγής του αέρα στο ελαστικό, με αποτέλεσμα να προξενηθούν μελανιές ή πιθανή μικροτραυματισμοί ή ακόμα και βουητό στα αυτιά του καταναλωτή/χρήστη.
Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 12 περιστατικά στις ΗΠΑ, 6 εκ των οποίων προξένησαν τραυματισμούς.
Η εταιρεία ΜΟΤΟΡΟΔΑ ΑΕ, έχει ήδη ενημερώσει τα καταστήματα πώλησης και έχει αποσύρει το εν λόγω προϊόν, ενώ παράλληλα προβαίνει σε εθελοντική ανάκλησή του και από τους καταναλωτές.
Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου ενημερώνει τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να πάψουν να το χρησιμοποιούν και να επικοινωνήσουν άμεσα με την εισαγωγική εταιρεία στο τηλέφωνο 210 6431760, ώστε να γίνει διάθεση πιστωτικού ποσού για αγορά άλλου προϊόντος.