Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Η ΜΟΤΕΚ ξεκινάει μια νέα έρευνα για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που σχετίζονται με την μοτοσυκλέτα.

Αθέμιτη εμπορική πρακτική είναι κάθε παραπλανητική και επιθετική πράξη, κάθε παράλειψη ενημέρωσης, που μπορεί να εξαπατήσει τους καταναλωτές και να τους οδηγήσει σε μια απόφαση συναλλαγής που διαφορετικά δεν θα έπαιρναν με αποτέλεσμα να βλάψουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Κατ' επέκταση στον ειδικό χώρο της μοτοσυκλέτας συναντάμε διάφορες τέτοιες εμπορικές πρακτικές και ακόμη περισσότερες που τελικά όχι μόνο βλάπτουν τα οικονομικά συμφέροντα των μοτοσυκλετιστών καταναλωτών, αλλά και την ασφάλειά τους.

Με αφορμή πολλές καταγγελίες μελών μας για τέτοιες αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, αποφασίστηκε να εκπονηθεί αυτή η έρευνα με σκοπό τον προσδιορισμό του προβλήματος, την ένταση αυτού, την κατανομή του και τέλος την αξιολόγηση αυτού, έτσι ώστε να μπορέσει να κατανοήσει ο κόσμος της μοτοσυκλέτας αν και τι προβλήματα δημιουργούν στον καταναλωτή και στον ίδιο του οικονομικό κλάδο οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
Επίσης, μέσα από αυτή την έρευνα θα προκύψει και το καταναλωτικό προφίλ του έλληνα μοτοσυκλετιστή.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου της έρευνας θα ξεκινήσει από την έκθεση μοτοσυκλέτας και θα συνεχιστεί μέχρι να συλλεχθεί όσο γίνεται μεγαλύτερο στατιστικό δείγμα. Προτρέπουμε τον κάθε μοτοσυκλετιστή να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια, για να γίνει πιο καθαρή η εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά ο έλληνας μοτοσυκλετιστής.

Σύντομα θα αναρτηθεί το έντυπο του ερωτηματολογίου στο blog.