Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Η ΜΟΤΕΚ, την Τετάρτη 29/09/2010, εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρό της στη συνάντηση μοτοσυκλετιστών με τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος με την σειρά του εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας και τον υπεύθυνο Πρασίνου & Περιβάλλοντος.
Την συνάντηση διοργάνωσε η λέσχη μοτοσυκλετιστών VARADERO CLUB HELLAS με σκοπό την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με επίκεντρο την βελτίωση των συνθηκών των μοτοσυκλετιστών στον Δήμο Αθηναίων. Γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στις μετακινήσεις μας μέσα σε αυτόν τον πολυπληθή με οχήματα και ανθρώπους δήμο, θέσαμε τις βασικές κατευθύνσεις που θεωρούμε ότι πρέπει να δρομολογήσει η νέα διοίκηση του Δήμου Αθηναίων τα επόμενα 4 έτη. Οι ίδιες κατευθύνσεις στο μεγαλύτερό τους μέρος αφορούν και τους υπόλοιπους δήμους της Ελλάδας.
Οι θέσεις της ΜΟΤΕΚ και κατ'επέκταση των μοτοσυκλετιστών, οι οποίες και κατατέθηκαν με την ευκαιρίας αυτής της συνάντησης ήταν:

  1. Ένταξη της μοτοσυκλέτας στην βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και αναγνώριση της μοτοσκλέτας ως οικονομικό και οικολογικό μέσο μεταφοράς σε συνεργασία με το ποδήλατο και τους πεζούς π.χ. μετασχηματισμός των πεζοδρόμων σε ήπιας κυκλοφορίας δρόμους μόνο για την μοτοσυκλέτα και εκμετάλλευση των χώρων με δημιουργία θέσεων στάθμευσης.

  2. Δημιουργία ελεύθερων σταθερών θέσεων στάθμευσης σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης με ιδιαίτερη έμφαση σε σημεία πολυπληθή όπως δημόσια και δημοτικά κτίρια, υπηρεσίες, εμπορικοί δρόμοι κτλ.

  3. Να μπει "φρένο" στην δίωξη των μοτοσυκλετιστών για παράνομη στάθμευση, όσο δεν δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές για την διευκόλυνση της μετακίνησης με μοτοσυκλέτα στις μεγάλες πόλεις.

  4.  Βελτίωση των δρόμων (λακκούβες, ποιότητα ασφαλτόστρωσης, κλίσεις δρόμων, σήμανση κτλ) διότι το πρώτο όχημα που δέχεται τις επιπτώσεις από τις κακοτεχνίες και την ελλειπή συντήρηση είναι η μοτοσυκλέτα.

  5. Πρόσβαση στα σχολεία για την προώθηση της κυκλοφοριακής αγωγής και την αγωγή καταναλωτή.

  6. Μαθήματα οδικής ασφάλειας κυρίως σε νέους χρήστες μοτοσυκλέτας.
Ελπίζουμε με αφορμή αυτή τη συνάντηση η φωνή των μοτοσυκλετιστών να γίνει ο δρόμος για την βελτίωση των συνθηκών της αγαπημένης μας μοτοσυκλέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: