Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ;

Η αυθόρμητη κίνηση πολιτών για την άρνηση της πληρωμής των διοδίων οδήγησε σε αδιέξοδο την κυβέρνηση και τα συμφέροντα των ιδιόκτητων εταιρειών για την άμεση ψήφιση νομοσχεδίου με αποτέλεσμα την εισαγωγή ως παράβαση στον ΚΟΚ, που οδηγεί μέχρι και στην αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων, μέχρι και την ποινικοποίηση της άρνησης πληρωμής των διοδίων!Σαφώς μια ενεργή κοινωνία και οικονομία δεν μπορεί να λειτουργεί αρνούμενη να ανταποδώσει τις υπηρεσίες που τις προσφέρει το κράτος και οι ιδιωτικοί φορείς και εταιρείες, όμως το ύψος αυτής της οικονομικής απολαβής πρέπει να είναι καταρχήν συμφέρον για τον πολίτη αυτής της χώρας. Με λίγα λόγια δεν μπορεί να ζητά και να υποχρεώνει η πολιτεία για λογαριασμό των ιδιωτικών εταιρειών, τον πολίτη να πληρώνει υπέρογκα ποσά χωρίς την ανάλογη προσφορά και πάντα συγκρίνοντας το καθεστώς των υπόλοιπων χωρών. Για αυτό η ΜΟΤΕΚ απαιτεί:
  1. Την κατάργηση των διοδίων σε οδικό δίκτυο που δεν πληρεί τις τεχνικές προδιαγραφές εθνικών οδών (π.χ. Κόρινθος - Πάτρα).
  2. Την μείωση των υπόλοιπων διοδίων στα ίδια επίπεδα πριν την ιδιωτικοποίηση των διοδίων.
  3. Την έκπτωση διοδίων σε πολίτες με συχνές διελεύσεις τουλάχιστον 50% σε σχέση με τις κανονικές τιμές (π.χ. όπως Γέφυρα Ρίου)
  4. Την υποχρεωτική κατασκευή παράλληλων οδικών δικτύων με το εθνικό δίκτυο, ως εναλλακτική λύση για αυτούς που δεν επιθυμούν την πληρωμή των διοδίων.
  5. Την αλλαγή αναλογίας των διοδίων μεταξύ μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτων, σε 1:6(π.χ. Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου).
  6. Την αντικατάσταση επικίνδυνων μπαριερων, ειδικά κατασκευασμένες για την προστασία των  μοτοσυκλετιστών.
  7. Την συχνή και αποτελεσματική συντήρηση των υπόλοιπων οδικών εθνικών αρτηριών.
Για περισσότερες πληροφορίες κατεβάστε το νομοσχέδιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: