Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΛΗΣΗ KAWASAKI LX

Τρία σοβαρά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και φωτιά παρουσιάζουν οι μοτοσικλέτες και έτσι η αντιπροσωπεία αποφάσισε την ανάκλησή τους. Πρόκειται για τα μοντέλα LX250S9/A/B και συνολικά 423 μοτοσικλέτες, στις οποίες:

Εάν υπάρχει τζόγος ανάμεσα στο ντεπόζιτο και τα αντικραδασμικά λαστιχάκια που είναι ενσωματωμένα στο πλαίσιο, τα στηρίγματα που υπάρχουν και στις δύο πλευρές του ντεπόζιτου μπορεί να αποκολληθούν εξαιτίας της πίεσης κατά την οδήγηση. Αυτό είναι πιθανόν να προκαλέσει διαρροή καυσίμου, δημιουργώντας ενδεχόμενη φωτιά.
Όταν η μοτοσικλέτα χρησιμοποιείται σε υγρό περιβάλλον (ή όταν πλένεται), νερό μπορεί να εισρεύσει στα φις του εγκεφάλου (ECU) ή του αισθητήρα πτώσης μέσω της καλωδίωσης. Αυτό μπορεί να διαβρώσει τους ακροδέκτες και είναι πιθανόν να προκαλέσει διακοπή λειτουργίας του κινητήρα, δημιουργώντας ενδεχόμενο ατύχημα.
Η καλωδίωση του ψεκασμού της τροφοδοσίας μπορεί να τριφτεί πάνω στο πλαίσιο, φθείροντας τη μόνωση της. Αυτό είναι πιθανόν να προκαλέσει διακοπή λειτουργίας του κινητήρα, δημιουργώντας ενδεχόμενο ατύχημα.
Όπως ανακοινώθηκε οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν με συστημένη επιστολή.
Η ΜΟΤΕΚ προτρέπει όσους ενημερωθούν νωρίτερα να έρθουν σε επικοινωνία με την αντιπροσωπεία άμεσα και εάν εάν ανήκουν σε αυτή την ομάδα μοτοσυκλετών να πάνε για έλεγχο και αντικατάσταση ανταλλακτικών άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: