Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ, ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ.
ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 1000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ.

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Λέγομαι Φλωράς Γιώργος και η μοίρα με έφερε να αντιμετωπίσω την βρώμα των καρτέλ στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία (υπόθεση Βιβλιοπωλεία ΦΛΩΡΑΣ κατά καρτέλ ξενόγλωσσου βιβλίου, http://www.florasfun.gr/store/res.asp?p=kartel). Διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι (και πολύ πικρά δυστυχώς) τα «προνόμια» που τα καρτέλ απολαμβάνουν από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να κατακλέβουν τους Έλληνες Καταναλωτές, δηλαδή όλους μας, με τον πιο αισχρό τρόπο.

Αποτέλεσμα: οι τιμές στα ύψη, ενώ η ύφεση μιας διαλύει όλους.

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ 1000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. ΑΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ 5 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ (ΦΙΛΟΥΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ), ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΩΝ 5.000 ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΩΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΑΙΟΣ 2010
Τον Μάιο του 2010 συγκεντρώσαμε 2100 υπογραφές για την πρόταση τιμωρίας και των φυσικών προσώπων που εφαρμόζουν τις παράνομες πρακτικές για τα καρτέλ (διευθυντές κλπ). Η πρόταση έγινε δεκτή από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρυσοχοίδη και έγινε νόμος του κράτους. Συμπέρασμα: η οργανωμένη κίνηση πολιτών με σωστά επιχειρήματα μπορεί να πιάσει τόπο.
Διαβάστε σχετικά με τις 2100 υπογραφές εδώ: http://www.adagonismos.gr/thelaw/2100signatures.html

ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Με την παρούσα επιστολή σας καλούμε να συμβάλετε στην περαιτέρω αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να επιτευχθεί καίριο χτύπημα κατά των εγκληματιών που μας κλέβουν καθημερινά και που καταστρέφουν ελληνικές μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Η πρόταση που καταθέτουμε συγκεντρώνει συμπεράσματα από την μάχη μας κατά του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου και εντοπίζει πλεονεκτήματα που έχουν (τα καρτέλ) και τα οποία θα σταματήσουν αν καταφέρουμε να αλλάξει η νομοθεσία.
Όνειρό μας είναι να δούμε αυτούς τους εγκληματίες, έλληνες και αλλοδαπούς, να τιμωρούνται σκληρά (πραγματική τιμωρία και όχι χάδι) για την καθημερινή κλοπή που μας κάνουν και βεβαίως, εξαιτίας της επικείμενης τιμωρίας, να σταματήσουν να μας κλέβουν (καύσιμα, τρόφιμα, οικοδομικά υλικά, υπηρεσίες, βιβλία και τόσα άλλα).

ΣΤΟΧΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Στόχος μας είναι την φορά αυτή να ξεπεράσουμε τις 5.000 υπογραφές. Στόχος μας είναι να πούμε στην πολιτική ηγεσία ότι είμαστε πολλοί και ότι δεν ανεχόμαστε πλέον τα καρτέλ να μας κλέβουν και η Πολιτεία να τους λεει και μπράβο (επειδή με τα κλεμμένα χρήματα απασχολούν εργαζομένους ή επειδή οι πολυεθνικοί κλέφτες κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα).
Η διαδικασία συλλογής υπογραφών θα διαρκέσει έως το τέλος Φεβρουαρίου 2012. Στην συνέχεια θα αποστείλουμε την πρόταση μας, μαζί με όλες τις υπογραφές, στην πολιτική ηγεσία, σε όλους του Έλληνες Βουλευτές και στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Θα δράσουμε όπως πρέπει ώστε να πιέσουμε η πρότασή μας να γίνει νόμος του κράτους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ
1. Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα διαβάσετε την πρόταση για αλλαγής της νομοθεσίας και θα υπογράψετε ηλεκτρονικά
2. http://www.change.org/petitions/-39
3. Κάντε κλικ στο PETITION LETTER για να διαβάσετε τις προτάσεις μας
4. Αν συμφωνείτε με τις προτάσεις μας συμπληρώστε στο αριστερό μέρος της οθόνης επώνυμο, όνομα, email και πατήστε SIGN.
5. Αν θέλετε, προαιρετικά, συμπληρώστε και τον λόγο που θέλετε και στηρίζετε την πρόταση με την υπογραφή σας (κάνοντας κλικ στο Add a reason (optional))

Στείλτε τον σύνδεσμο σε όλους τους φίλους σας προσκαλώντας να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Για να υπογράψετε δηλώνετε το email σας. Στην διάρκεια της συλλογής των υπογραφών θα σας στείλουμε σχετικά ενημερωτικά (όχι διαφημιστικά) μηνύματα για να μείνετε ενήμεροι για την προσπάθεια μας. Σε καμία περίπτωση τα emails σας δεν θα χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό (τα οποία άλλωστε δεν παίρνουμε στην κατοχή μας αλλά βρίσκονται στην σελίδα που φιλοξενεί την συλλογή υπογραφών).
Η συλλογή υπογραφών δεν προϋποθέτει καμία καταβολή χρημάτων σε κανέναν και σε καμία περίπτωση, είναι διαδικασία χωρίς κόστος. Η ιστοσελίδα www.change.org που φιλοξενεί δωρεάν την διαδικασία συλλογής υπογραφών είναι ξένη προς εμάς και ίσως να εμφανίζει διαφημίσεις από τις οποίες ουδέν όφελος έχουμε.

ΈΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Έχουμε την εμπειρία από την καταγγελία και την αποκάλυψη του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου, την καταγγελία και τιμωρία του καρτέλ των βιβλιοπωλών της Θεσσαλονίκης, την καταγγελία του (υπό σύσταση) καρτέλ των 5 πολυεθνικών επιχειρήσεων. Πιστεύουμε ότι έχουμε δει πολλά από τα «φανερά» όπλα των εγκληματιών αλλά και από τα «αφανή» σε επίπεδο δημοσίου και δικαιοσύνης.
Από τις αρχές του 2011 στηρίζουμε την ιστοσελίδα www.adagonismos.gr με στόχο να μάθει όλος ο κόσμος τα σχετικά με τα καρτέλ πράγματα όπως: ποιοι είναι, τι παρανομίες έκαναν, τις ειδήσεις για τα καρτέλ, ερωτήσεις Βουλευτών για τα καρτέλ και όλα τα σχετικά.
Με ενέργειες μας ενημερώσαμε τους Έλληνες Βουλευτές και την Πολιτική ηγεσία και ως αποτέλεσμα αλλάξανε σημαντικές λεπτομέρειες στον νέο νόμο για τον Ανταγωνισμό που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2011.
Με ενέργειες μας άλλαξε η διαδικασία καθαρογραφής των αποφάσεων για τα καρτέλ στο Διοικητικό Εφετείο με αποτέλεσμα να χάσουν τα καρτέλ 7-8 μήνες χρόνο από την «ησυχία» τους.
Με ενέργειες μας διώχθηκαν ποινικά στελέχη του Δημόσιου Τομέα που έχουν την ευθύνη να κυνηγάνε τα καρτέλ, και που έπραξαν το καθήκον τους πλημμελώς, ευνοώντας τα καρτέλ.
Με ενέργειες μας διώκονται ποινικά σημαντικά στελέχη αλλοδαπών επιχειρήσεων που «τελείως τυχαία» ξέχασε η Ελληνική Δικαιοσύνη να τους ασκήσει ποινική δίωξη. Ανάμεσα τους οι διοικητές της μεγαλύτερης εκδοτικής εταιρείας του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: