Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

"ΕΣΒΗΣΑΝ" ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΓΚ

Ο κος Σπυράκος, Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, προωθούσε μια ρύθμιση σύμφωνα με την οποία διευκόλυνε όσα νοικοκυριά είχαν μειωμένα εισοδήματα να διαπραγματευτούν την πληρωμή των δανείων τους στις τράπεζες.
Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε στη Βουλή και σε δημοσιογράφους ότι η Κυβέρνηση δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε συμβάσεις μεταξύ ιδιωτών όπως οι Τράπεζες και δανειολήπτες. Έτσι οι νεόπτωχοι Έλληνες θύματα και των Κυβερνήσεων που μετείχε και ο Ε. Βενιζέλος ας «κόψουν το κεφάλι» τους να τα βρουν με τους τραπεζίτες… Ο κ. Παπαδήμος εκ των πραγμάτων συμφώνησε.
Λένε όμως οι ειδήσεις ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα προχώρησε σ’ αυτή τη ρύθμιση για κούρεμα στεγαστικών δανείων και διευκολύνσεις ιδιωτών δανειοληπτών με κριτήριο τη μείωση εισοδημάτων και όταν η δόση ξεπερνά το 31% του εισοδήματος κλπ… Το πρακτορείο Bloomberg πρόσφατα μετάδωσε ότι και στην Ισλανδία έγινε κάτι παρόμοιο όπου η Ισλανδία έβαλε τις ανάγκες των πολιτών της πιο πάνω από τις αγορές χρήματος… Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο και η καλή πρόταση Σπυράκου σβήνει…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: