Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

'Ετοιμο για υλοποίηση είναι το πλαίσιο "σύλληψης" των ανασφάλιστων αυτοκινήτων. Η επιτροπή που συγκροτήθηκε, στο Υπουργείο Οικονομικών μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και του προέδρου του Επικουρικού Κεφαλαίου Δημήτρη Ζορμπά, ολοκλήρωσε το έργο της και σύντομα αναμένεται να σταλεί στους πρώτους ανασφάλιστους οδηγούς η επιστολή που θα τους καλεί να ασφαλίσουν το αυτοκίνητο τους.
Αυτό αποκαλύφθηκε στην εκπομπή "Ώρα Ασφάλισης" που προβλήθηκε την Τετάρτη 9 Μαίου στις 8.30 το βράδυ στο Extra3. Στην εκπομπή καλεσμένοι ήταν η κ. Μαρία Φαράντου, νομικός σύμβουλος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας και ο κ. Νίκος Παυλόπουλος διευθυντής πωλήσεων της International Life.
Αντικείμενο της εκπομπής ήταν η ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, με αφορμή και την άνοδο των ελάχιστων ορίων ασφαλιστικήςκάλυψης στο 1 εκατ. ευρώ ανά θύμα για τις σωματικές βλάβες και στο 1 εκατ. ευρώ για τις υλικές ζημιές.
Οπως τονίσθηκε, σε ότι αφορά στα ανασφάλιστα οχήματα, σε περίπτωση που μέσα σε ένα εύλογο διάστημα όσοι λάβουν την σχετική επιστολή, δεν προσκομίσουν το ασφαλιστήριο, θα κληθούν να υποστούν τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Στην προσπάθεια εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων (όλων των τύπων και κατηγοριών) συμμετέχουν το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Υπολογίζεται ότι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα μπορεί να προσεγγίζουν και το 1 εκατ.
Πηγή: NEXTDEAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: