Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Ο Οδηγός της Παρέας…διασκεδάζει στη Χαλκίδα!
28 Ιουλίου 2012 το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
σας προσκαλεί σε 4 μεγάλα nightclubs της ΧΑΛΚΙΔΑΣ

"Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) με παρουσία των εθελοντών του διοργανώνει για 5η φορά, το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 σε 4 μεγάλα νυχτερινά κέντρα της Χαλκίδας, την εκδήλωση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας και της Τροχαίας Χαλκίδας και τη συνεργασία των Σαμαρειτών Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Ελλήνων Προσκόπων. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των νέων και η παρακίνησή τους για την καθιέρωση του «Οδηγού της παρέας» που δε θα πιει, ώστε να οδηγήσει με ασφάλεια τους φίλους του πίσω μετά τη νυχτερινή τους διασκέδαση, αυξάνοντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού και παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί:

28 Ιουλίου 2012 - Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα
«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουμε τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουμε για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.
Οι εθελοντές θα βρίσκονται έξω από τα νυχτερινά κέντρα για να ενθαρρύνουν τους νέους που θα προσέρχονται για διασκέδαση να επιλέξουν από την παρέα τους τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ.
Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές θα του ζητήσουν να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι. Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το nightclub θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ για να μπορέσουμε να δούμε εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας θα συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί για 5η φορά από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στη Χαλκίδα, όπου έπειτα από μετρήσεις που διεξήχθησαν επί των βεβαιωμένων συμβάντων, οι κινητοποιήσεις του Ινστιτούτου σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας βοήθησαν στη μείωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων για την περιοχή Γλύφα της Χαλκίδας σε ποσοστό που ανέρχεται στο 70%.
Η εν λόγω ενέργεια θα πραγματοποιηθεί και το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας μας."

Σημείωση ΜΟΤΕΚ: Για ευνόητους λόγους έχουν αφαιρεθεί από την ανακοίωση οι χορηγοί και τα ονόματα των club. Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει σε αυτή τη σημαντική προασπάθεια μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με το ΙΟΑΣ "Π. Μυλωνάς" στο τηλ. 210 8620150 ή να επισκεφτεί το www.ioas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: