Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ 250€ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ


Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αποσταλούν οι κλήσεις σε όσους κυκλοφορούν το όχημά τους ανασφάλιστο, καθώς η διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Παράλληλα, εκκρεμεί και η υπογραφή του υπουργού στην απόφαση ώστε να ξεκινήσει η αποστολή των κλήσεων στους παραβάτες. 
Αν βέβαια επιτευχθεί και η σύνδεση των συστημάτων της ΓΓΠΣ με τα ΚΤΕΟ τότε τα πρόστιμα των παραβατών θα είναι πολύ υψηλά, καθώς περισσότερα από 2,5 εκατ. οχήματα κυκλοφορούν χωρίς έχουν περάσει από τον τακτικό τεχνικό έλεγχο, χωρίς κάρτα καυσαερίων και ορισμένα χωρίς τέλη κυκλοφορίας, ενώ περίπου 2 εκατ. οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα, εκ των οποίων τα 700. 000 αφορούν σε κρατικά οχήματα. Αναμένεται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 1 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα έχουν ανασφάλιστα θα ειδοποιηθούν πως πρέπει να καταβάλουν 250 ευρώ έκαστος. 
Το σχέδιο της Εποπτικής Ασφαλιστικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδας για τις Ασφαλιστικές πέραν της πρώτης ειδοποίησης με το πρόστιμο των 250 ευρώ για κάθε παραβάτη έχει συνέχεια, καθώς θα δίνεται το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του οχήματος μέσα σε 10 έως 20 ημέρες να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματός του γλιτώνοντας το δεύτερο πρόστιμο που ανέρχεται σε 500 ευρώ και αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη της αγοράς στο Α' εξάμηνο του 2012 οι ζημιές από ανασφάλιστα ΙΧ αυξήθηκαν 50% επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας. 
Πηγή: «ΗτΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: