Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Δημιουργήθηκε στα Χανιά το Δίκτυο Ανταλλαγών με τη βοήθεια και τη συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας. Η πρώτη συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/10 στο εργατικό κέντρο Χανίων και τα συμπεράσματα ήταν ενθαρρυντικά, τόσο από την προσέλευση του κόσμου, όσο και από το ενδιαφέρον που έδειξαν για ένα τέτοιο εγχείρημα όσοι παραβρέθηκαν.
Άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, πολιτικών και κοινωνικών θέσεων ήρθαν κοντά και συμφώνησαν να συμμετέχουν και να συμβάλλουν για ένα κοινό σκοπό: την αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς που περνάμε και την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας στις ανθρώπινες σχέσεις μέσω του εναλλακτικoύ εμπορίου.
Το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων βασίζεται σε ένα εναλλακτικό νόμισμα, τη Μονάδα, με την οποία τα μέλη έχουν συναλλαγές μεταξύ τους. Κάθε μέλος ανταλλάσει διαδικτυακά προϊόντα και υπηρεσίες με τα άλλα μέλη, καθώς επίσης συμμετέχει στο ανταλλακτικό παζάρι που θα πραγματοποιείται στην πόλη ανα τακτά χρονικά διαστήματα.
Στο παζάρι μπορεί να λαμβάνει μέρος οποιοσδήποτε θελήσει, χωρίς αναγκαία να είναι μέλος του Δικτύου, με την προϋπόθεση να φέρει κάτι να ανταλλάξει όπως τρόφιμα, αντικείμενα, είδη ένδυσης κ.ά.
Στο Δίκτυο υπάρχει και η “λίστα δράσεων” στην οποία μέλη του δικτύου αλλά και άνθρωποι που δεν έχουν γίνει μέλη θα μπορούν να αναγράφουν οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν που σχετίζεται με την κρίση όπως εξώσεις, δάνεια, κόψιμο ρεύματος και θα μπορεί να αντιμετωπίζεται με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των μελών του Δικτύου.
Σας καλούμε όλους να έρθετε να γίνετε μέλη στο Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων ώστε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και να βιώσουμε την ελευθερία αλλά και την αλληλεγγύη μέσα από το εναλλακτικό εμπόριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: