Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

GENERAL COMMODITIES TRADE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Δεν υπάρχει ασφαλιστική εταιρεία με την επωνυμία General Commodities Trade η οποία να λειτουργεί στην Ελλάδα είτε ως Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία είτε με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών.
Αυτό αναφέρει σε απάντηση της προς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ).
Επισημαίνεται όπως έχει γράψει ήδη το nextdeal.gr  ότι η εμφάνιση  μίας  εταιρείας «φάντασμα» προβλημάτισε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με αποτέλεσμα ο γενικός γραμματέας του ΕΕΑ να καταθέσει σχετικό ερώτημα στην ΔΕΙΑ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου έχει στα χέρια του και συμβόλαιο της εταιρείας η οποία ασφάλιζε σωρηδόν ταξί.
Το ερώτημα βέβαια που δεν απαντά η Τράπεζα της Ελλάδος είναι πως προστατεύονται οι ασφαλισμένοι από εταιρείες που δεν έχουν την νόμιμη άδεια λειτουργίας.

 Το nextdeal.gr είχε γράψει (Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013)
 Εταιρεία «φάντασμα», με την έννοια ότι τα στοιχεία της δεν περιλαμβάνονται σε αυτά της Tράπεζας της Ελλάδος εμφανίσθηκε στην ελληνική αγορά και ασφαλίζει σωρηδόν ταξί. Σχετική αναφορά έχει γίνει από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και τον γενικό του γραμματέα κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου προς την Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία ακόμη ωστόσο δεν έχει φροντίσει να απαντήσει για το εάν η εταιρεία δραστηριοποιείται νόμιμα στην Ελλάδα.
Τα στοιχεία της εταιρείας που εμφανίζεται να έχει έδρα σε συνοικία της Αθήνας είναι στη διάθεση του nextdeal.gr.
Επίσης να σημειωθεί ότι από την πλευρά της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος η γενική διευθύντρια Μαργαρίτα Αντωνάκη απαντώντας στον κ. Χατζηθεοδοσίου επισημαίνει ότι «δεν έχουμε στοιχεία αναφορικά με την εταιρία "…LTD".  Επιπλέον αναφέρουμε ότι βάσει σύντομης έρευνας στις λίστες της Τράπεζας της Ελλάδος, η εταιρία αυτή δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε κράτος μέλος της ΕΕ και του ΕΟΧ και ασκούν ασφάλιση στην Ελλάδα υπό καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών (ΕΠΥ)». Ο Νέος επόπτης κ. Σπύρος Ζάρκος θα έχει πολύ δουλειά με τις εταιρείες ΕΠΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: