Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

MOPED 49cc CROSSIMOPO

261076/07 Φινλανδία
Κατηγορία: Οχήματα
Προϊόν: μοτοσικλέτες μικρού μεγέθους - "Mopped 49cc Crossimopo"
Μάρκα Dirt Bike in English manual: Rolson
Τύπος/ αριθμός μοντέλου: MT-DB03
Περιγραφή: μοτοσικλέτα μικρού μεγέθους 49 cc
Χώρα προέλευσης: Κίνα

Κίνδυνος τραυματισμών
- ο δίσκος φρένων λυγίζει ειδικότερα κατά τη χρησιμοποίηση του πίσω φρένου. Το λύγισμα πιέζει το λεπτό δίσκο που πιθανότατα θα κλειδώσει την οπίσθια ρόδα σε περίπτωση διακοπής της μηχανής - η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσεται είναι αρκετά υψηλή για ένα μικρό παιδί με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις να είναι πολύ σοβαρές σε περίπτωση απώλειας ελέγχου. Το προϊόν δεν περιλαμβάνει μηχανισμό που να θέτει την ταχύτητα σε όρια. - η ενωμένη σύναψη στη βάση του πεντάλ μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο βλάβης κατά τη διάρκεια της οδήγησης - το προστατευτικό της αλυσίδας δεν είναι επαρκές και επομένως υπάρχει κίνδυνος για τον αναβάτη

- ο σωλήνας εξάτμισης δεν έχει προστατευτικό κάλυμμα με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εγκαύματος για το χρήστη ακόμα και μετά από την οδήγηση παραδείγματος χάριν κατά το κλείσιμο της βαλβίδας καυσίμων.
- υπάρχουν οδηγίες χρήσης στα Φινλανδικά και τα Αγγλικά αλλά όχι και στα Σουηδικά - οι σημάνσεις του προϊόντος είναι ακατάλληές. Το εν λόγω προϊόν δεν συμμορφώνεται προς την Οδηγία περί μηχανημάτων .
Εθελούσιες διορθωτικές ενέργειες από τον εισαγωγέα. Εκδόθηκε δελτίο τύπου.