Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου από τις 9.30 πμ έως τις 6.00 μμ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ημερίδα που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και θέμα την Εξωδικαστική Επίλυση των διαφορών στην Ελλάδα.

Στην ημερίδα η ΜΟΤ.Ε.Κ. εκπροσωπήθηκε από την κα Ριζοπούλου Κατερίνα ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι των νομαρχιών, καταναλωτικών ενώσεων καθώς και εμπλεκόμενοι φορείς όπως ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ο Συνήγορος του Πολίτη κα. Χαιρετισμό απεύθυνε μεταξύ άλλων και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου.

Στόχος της ημερίδας ήταν να ενημερώσει
α) για τους διαθέσιμους μηχανισμούς στην Ελλάδα, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μην χρειάζεται να ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια για την επίλυση των μικροδιαφορών τους με τις επιχειρήσεις, μηχανισμούς τους οποίους κυρίως αντιπροσωπεύουν οι Ενώσεις Καταναλωτών
β) για τα Ευρωπαϊκά δίκτυα τα οποία συμβάλλουν στο φιλικό διακανονισμό όπως το Fin – net, Solvit και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή.

Η ημερίδα κρίθηκε επιτυχής καθώς συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ομιλητών και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τη λήξη. Ως Μοτοσυκλετιστική Ένωση Καταναλωτών θεωρούμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να επαναληφθούν καθώς σημαντικά θέματα συζητήθηκαν και νέοι τρόποι επίλυσης των διαφορών παρουσιάστηκαν με συγκεκριμένα παραδείγματα.

Τα πρακτικά της ημερίδας θα είναι διαθέσιμα στο site μετά την απομαγνητοφώνηση τους.

Για τη ΜΟΤ.Ε.Κ.

Η γραμματέας
Ριζοπούλου Κατερίνα