Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Αποσπασματα απο Δελτιο Τυπου της ΕΠΚΧΑΝ:

"Επειδή πολλοί οφειλέτες (υπερχρεωμένα νοικοκυριά) σε Τράπεζες αγωνιούν τι μέλει γενέσθαι όσο αφορά το Νόμο, για να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τις Τράπεζες για τη ρύθμιση των οφειλών τους, οι οποίες είναι ενήμερες ή και ληξιπρόθεσμες και σήμερα δεν έχουν την δανειακή ικανότητα να ανταποκριθούν, θεσμοθετείται Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την επιλυση του προβληματος.
Εμείς μέχρι σήμερα χαιρετίζουμε την ικανότητα των Τραπεζών, να καταλάβουν ότι η θετική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ανάγκη, είναι μονόδρομος και προς όφελος των οφειλετών καταναλωτών, αλλά και προς αυτές για να μπορέσουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.
΄Οσω αφορά την ενημέρωση που είχαμε κατά την διάρκεια ημερίδας με αφορμή την 15 Μαρτίου από την Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ.Λούκα Κατσέλη ,αυτή επικεντρώθηκε στα εξής βασικά σημεία:

1)΄Οτι στις επόμενες βδομάδες , θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων μετά την γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την οποία περιμένουμε.

2) Στόχος μας είναι η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου για την παροχή συμβουλών και πληροφόρησης στους καταναλωτές σε θέματα διαχείρισης των χρεών.

3) Ότι ο υφιστάμενος Νόμος (3758/2009 ,περί εισπρακτικών εταιρειών) θα συμπληρωθεί ώστε να προστατευθούν οι υπερχρεωμένοι οφειλέτες από αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις..

4) Θα ενσωματωθεί η κοινοτική οδηγία για την καταναλωτική πίστη, η οποία θα συνεισφέρει καίρια στην ενίσχυση της ενημέρωσης και πληροφόρησης των καταναλωτών σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της πίστωσης και τους κινδύνους.

5) Θα κατατεθεί σχέδιο Νόμο που θα αφαιρεί την καταχρηστικότητα των πρακτικών των Τραπεζών."

ΠΗΓΗ: 'Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: