Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε ιστορικό με μηνυτήριες αναφορές, συστάσεις προς προμηθευτές και πορίσματα του Συνήγορου του Καταναλωτή σχετικές με τα οχήματα (μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα κτλ). Για περισσότερες πληροφορίες και περιπτώσεις θα ακολουθείτε το link που βρίσκεται κάτω από τους τίτλους. Η χρησιμότητα που έχει είναι:
  1. Να βρείτε επωνυμίες προμηθευτων που δεν συμμορφώνονται με το καταναλωτικό δίκαιο.
  2. Να ενημερώνεστε για περιπτώσεις που μπορεί να σας έχουν συμβεί.
  3. Να ενημερώνεστε για τη νομική πλευρά των θεμάτων αυτών και το δίκαιο του καταναλωτή.
Σε συνέχεια αυτού του άρθρου θα δημοσιευτούν αποφάσεις και από άλλους επίσημους φορείς για την καλύτερη ενημέρωσή σας με σκοπό την πρόληψη από απάτες και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
ΜΗΝΥΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ




ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ - ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ


03/10/2011 - Σύσταση Συνηγόρου του Καταναλωτή προς Ασφαλιστικές Εταιρίες Ζημιών που δραστηριοποιούνται στη σύναψη προαιρετικών ασφαλίσεων για υλικές ζημιές αυτοκινήτων και προς Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές σχετικά με την υποχρέωση εναρμόνισης κατά τη σύναψη ή/και ανανέωση της σύμβασης ασφάλισης του αναγραφόμενου ως ασφαλιστικούποσού κάλυψης του ασφαλιζόμενου οχήματος με την τρέχουσα πραγματική αξία και εντεύθεν προσδιορισμός του αναλογούντος ασφαλίστρου


20/04/2011 - Δημοσιοποίηση έγγραφης σύστασης προς την εταιρεία «AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» σχετικά με καταχρηστική και αυθαίρετη μονομερή αύξηση ασφαλίστρων. (Επισημαίνεται ότι τέσσερις εκ των καταγγελλόντων καταναλωτών έχουν κατά δήλωσή τους συμβιβαστεί με την εταιρεία)


10/01/2011 - Σύσταση–Πόρισμα προς ασφαλιστική εταιρία. Αντισυμβατική άρνηση κάλυψης βλάβης σε τμήμα των αυτοκινήτων των ασφαλισμένων, στο πλαίσιο ασφαλιστικής σύμβασης επέκτασης εγγύησης των αυτοκινήτων τους. Ερμηνεία αμφιβόλου όρου (άρθρο 2 παρ. 3-5 του ν.2251/1994). Ρήτρα εξαίρεσης από τους καλυπτόμενους ασφαλιστικούς κινδύνους, με την οποία η ευθύνη του ασφαλιστή αποκλείεται μόνο στο μέτρο που η πραγματοποίηση του κινδύνου προέρχεται από φυσική απομείωση του πράγματος (άρθρο 13 παρ. 2 του ν.2496/1997)



10/02/2010 - Δημοσιοποίηση έγγραφης σύστασης–πορίσματος προς την ασφαλιστική εταιρία Commercial Value - Σύμβαση ασφάλισης αυτοκινήτου - Κάλυψη για ίδιες ζημιές (μικτή) - Εφαρμογή κανόνα υπασφάλισης κατά παράβαση της αρχής της διαφάνειας - Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές




ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Προσβαση στη δικαιοσύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: