Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΤΕΟ!

Προσπαθήσαμε με διάφορους τρόπους να δώσουμε στους ιθύνοντες να καταλάβουν ότι με αυτή την παράγραφο του νόμου που κάνει υποχρεωτική προυπόθεση τον έλεγχο ΚΤΕΟ ώστε να δίνεται η δυνατότητα ασφάλισης στα οχήματα, θα αυξηθεί ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων, αφού ένα μέρος αυτών των οχημάτων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ θα προτιμήσουν οι ιδιοκτήτες τους να μην ασφαλιστούν, είτε για λόγους κόστους είτε για λόγους αδυναμίας επισκευής του οχήματος είτε για απλούς λόγους ανομίας...

Αυτή η αύξηση ανασφάλιστων οχημάτων εκτός του ότι θα πλήξει τις ασφαλιστικές εταιρείες και θα αυξήσει την πελατεία των δικηγορικών γραφείων, κυρίως θα πλήξει εμάς τους καταναλωτές και ιδιαίτερα τους χρήστες μοτοσυκλετών διότι θα αυξηθούν οι πιθανότητες να εμπλακούμε σε ατυχήματα με ανασφάλιστα οχήματα, από όπου για να μπορέσουμε να αποζημιωθούμε θα πρέπει αναγκαστικά να ακολουθήσουμε την δικαστική οδό και να διεκδικήσουμε αποζημίωση από τον ανασφάλιστο οδηγό (αν τον βρούμε και δεν μας παρατήσει στον δρόμο) ή/και το επικουρικό ταμείο των ασφαλειών με την συνήθη περικοπή.

Δυστυχώς μια τόσο απλή σκέψη ήταν αδύνατον να εμπεδωθεί από τους νομοθέτες και ιδού το νομοσχέδιο έτοιμο για ψήφιση. Έστω και την τελευταία στιγμή υπάρχει μια ελπίδα να καταλάβουν το λάθος που κάνουν και να αλλάξουν την επίμαχη παράγραφο. Διαφορετικά εδώ είμαστε και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βιώσουμε τα αρνητικά αποτελέσματα αυτού του νομοσχεδίου της οδικής ΑΝασφάλειας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: