Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΤΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ SMS


Ψάχνετε για φτηνό βενζινάδικο; Πλέον μπορείτε να το βρείτε εύκολα χάρη στη νέα δωρεάν υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπ., Ανταγ., Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την οποία και δοκιμάσαμε.
Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία του υπουργείου στην οποία ο χρήστης μπορεί να αποστείλει SMS χωρίς χρέωση στο 54151 και να ενημερωθεί για τα 3 πιο φτηνά σημεία πώλησης αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην περιοχή (δημοτικό διαμέρισμα) που τον ενδιαφέρει.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η απάντηση έρχεται άμεσα στο κινητό του χρήστη της υπηρεσίας και το μήνυμα που λαμβάνει περιέχει την τιμή της βενζίνης, το πρατήριο πώλησης καυσίμων, καθώς και τη διεύθυνση για κάθε ένα από τα 3 φθηνότερα σημεία πώλησης που εντοπίστηκαν στην περιοχή που δήλωσε (πχ. Χαλάνδρι, Ηλιούπολη, Αιγάλεω).
Η νέα αυτή υπηρεσία βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και καλύπτει όλη την Ελλάδα από τις αρχές Ιουλίου. Τα στοιχεία που χρησιμοποιεί για την αποστολή του μηνύματος παρέχονται από τον ιστότοπο www.fuelprices.gr της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και η ενημέρωση των πληροφοριών της πλατφόρμας SMS γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα.
Σε περίπτωση, μάλιστα, που υπάρχουν δύο ή περισσότερες περιοχές με το ίδιο όνομα η υπηρεσία σας ζητάει να αποστείλετε ένα διευκρινιστικό SMS, επίσης χωρίς χρέωση, ενώ σε περίπτωση που δεν αναγνωρίζεται η περιοχή αποστέλλεται απαντητικό SMS που σας ενημερώνει σχετικά και σας προτρέπει να ξαναστείλετε SMS με τη σωστή μορφή.

Το δοκιμάσαμε!
Eμείς από τη μεριά μας περάσαμε από…δοκιμασία (24/08/2012) την υπηρεσία του υπουργείου και τα αποτελέσματα ήταν και θετικά και αρνητικά. Η απόκριση της υπηρεσίας είναι ταχύτατη και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα λάβαμε SMS στο οποίο αναγραφόταν η επωνυμία, η διεύθυνση του βενζινάδικού αλλά και η τιμή του λίτρου της βενζίνης 95 οκτανίων.
Η συμβουλή μας προς εσάς είναι να είστε, όντως, πιο συγκεκριμένοι ως προς το σημείο ενδιαφέροντος για να γλιτώσετε λίγο περισσότερο χρόνο. Για παράδειγμα, γράψτε  «Άγιος Στέφανος Αττικής» αντί για σκέτο «Αγιος Στεφανος» καθώς η υπηρεσία θα ζητήσει διευκρινήσεις προτείνοντας, ωστόσο, και άλλες επιλογές.
Επόμενη ενέργειά μας ήταν να επισκεφτούμε το βενζινάδικο ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι όντως είναι εκεί. Μια χαρά και εδώ.
Εκεί που μας τα χάλασε λίγο η υπηρεσία ήταν στη τιμή του λίτρου, η οποία μάλλον δεν ανανεώνεται «ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα» αλλά με μικρότερη συχνότητα. Η τιμή που αναγραφόταν στο SMS (1,799 ευρώ/λίτρο) δεν αντιστοιχούσε σε αυτή της πινακίδας (1,819 ευρώ). Σύμφωνα, μάλιστα, με τον υπάλληλο του βενζινάδικου, η τιμή στο SMS ήταν από την προηγούμενη εβδομάδα τη στιγμή που το βενζινάδικο έχει ήδη ενημερώσει για την μεταβολή της με αποστολή e-mail στο fuelprices.gr. Εμείς επισκεφτήκαμε και την ιστοσελίδα fuelprices.gr (διατίθεται και σαν εφαρμογή για smartphones με android) όπου η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, για το συγκεκριμένο βενζινάδικο, είχε να ενημερωθεί από το Σάββατο 18 Αυγούστου.
Συνολικά, λοιπόν, η νέα αυτή υπηρεσία δείχνει να λειτουργεί ικανοποιητικά. Αν διορθωθεί και η συχνότητα ανανέωσης των τιμών τότε θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο το οποίο είναι και δωρεάν.

Πηγή: www.mototriti.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: