Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 2010

Με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας καταναλωτή και παράλληλα με την οικονομική «επιδρομή» που έχουν δεχτεί τα ελληνικά νοικοκυριά επιλέγουμε να αναδείξουμε, μέσα από ένα «βουνό» καταναλωτικών προβλημάτων, το πάγιο αίτημα των μοτοσυκλετιστών για την μείωση του ΦΠΑ στον εξοπλισμό ασφαλείας του αναβάτη και συνεπιβάτη μοτοσυκλέτας και κυρίως του κράνους.

Δεν δικαιολογείται σε ένα κράτος με άθλιες οδικές υποδομές η επιβολή υψηλού προστίμου για τη μη χρήση του κράνους, η οποία είναι απαράδεκτη κοινωνικά και μέχρι σήμερα δεν έχει βασιστεί σε τεχνογνωσία που θα πηγάζει από έγκυρες έρευνες. Για αυτό το σκοπό η ΜΟΤΕΚ οργάνωσε και παρουσίασε έρευνα για τη χρήση του κράνους, η οποία εξήγαγε χρήσιμα συμπεράσματα για την πολιτεία, ώστε να τα χρησιμοποιήσει ως εργαλεία (http://mot-e-k.blogspot.com/2008/10/blog-post_26.html).

Η πολιτεία παράλληλα με την μείωση του ΦΠΑ στο κράνος όπως και στον υπόλοιπο εξοπλισμό ασφαλείας (γάντια, μπουφάν, παντελόνι, μπότες κτλ) επιβάλλεται να αναπτύξει επιπλέον πολιτικές και ενέργειες για την υποστήριξη αυτού του εγχειρήματος και για να βρει στην πράξη την αποδοχή από το ευρύ μοτοσυκλετιστικό κοινό. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εάν παράλληλα εφαρμοσθεί κοινή πολιτική για τη χρήση κράνους η οποία να απευθύνεται σε όλη την κοινωνία (οικογένεια, επαγγελματικούς χώρους, νέους και νέες μέσω των σχολικών μονάδων).

Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να φορολογηθεί και το κράνος σώζει ανθρώπινες ζωές. Η ζωή και η γνώση είναι πολύτιμα αγαθά και η γνώση φορολογείται με 5% γιατί όχι και η ζωή; Στα βιβλία έχουμε ειδικό ΦΠΑ γιατί όχι και στα κράνη. Τα έσοδα του κράτους δε θα πληγούν με τη μείωση του ΦΠΑ σε ένα συγκεκριμένο προϊόν αλλά το αντίθετο μπορεί να αυξηθούν με το να σωθεί ένας άνθρωπος.

Ζητάμε για τον εξοπλισμό ασφαλείας του μοτοσυκλετιστή, αν όχι την κατάργηση του ΦΠΑ τουλάχιστον τη μείωσή του στην ελάχιστη κλίμακα (με τη νέα αναπροσαρμογή 5%) με παράλληλο αποτελεσματικό έλεγχο της αγοράς για την διάθεση μη Πιστοποιημένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση κρανών και λοιπού εξοπλισμού ασφαλείας.

1 σχόλιο:

μοτοσυκλετα είπε...

Επιτέλους.
καποιος που τα λέει!!!