Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΤΕΟ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


Από τη Γενική Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής ανακοινώνεται ότι προσκαλούνται για τεχνικό έλεγχο οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες, ανεξαρτήτως κυβισμού, στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Όλες οι μοτοσυκλέτες που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας) έως και 30-12-1998 στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής) ή σε άλλη περιοχή της χώρας και σήμερα έχουν άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής και δεν έχουν υποστεί τεχνικό έλεγχο
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ: Από 30-04-2012 έως 30-12-2012

1. Οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες, που έχουν αντικαταστήσει ή θα αντικαταστήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας τους, υποχρεούνται να προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με τον πρώτο αριθμό κυκλοφορίας που τους είχε χορηγηθεί.
2. Οι εκπαιδευτικές μοτοσυκλέτες υπόκεινται σε ετήσιο περιοδικό έλεγχο.
3. Δίκυκλες μοτοσυκλέτες με έδρα ή διεύθυνση κατοικίας ιδιοκτήτη που ανήκει σε άλλη Περιφέρεια της χώρας, στην οποία έχει εκδοθεί πρόγραμμα πρόσκλησής τους για τεχνικό έλεγχο και οι οποίες κυκλοφορούν στην Περιφέρεια Αττικής υποβάλλονται σε τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης της περιφέρειας στην οποία ανήκει η έδρα τους.
4. Όσες δίκυκλες μοτοσυκλέτες όφειλαν πριν από την ημερομηνία ταξινόμησής τους στην Περιφέρεια Αττικής να έχουν ήδη προσκομιστεί για τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με την πρόσκληση της προηγούμενης έδρας τους και δεν προσήλθαν για τεχνικό έλεγχο θα ελέγχονται ως εκπρόθεσμες.
Ο αρχικός ή περιοδικός τεχνικός έλεγχος πραγματοποιείται κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης με τα εξουσιοδοτημένα ΙΚΤΕΟ.
Ο κάτοχος οχήματος, ο οποίος δεν το προσκομίζει για τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο εντός της καθοριζόμενης προθεσμίας τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 86 του Κ.Ο.Κ. και υπόκειται σε πρόσθετο ειδικό τέλος σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.οδηγώ ένα gilera nexus 250 c.c. η άδεια κυκλοφορίας είναι 6/2007.υποχρεούμαι να περάσω ΚΤΕΟ..και αν ναι, πότε.και πού να απευθυνθώ.ευχαριστώ πολύ.

ΜΟΤΕΚ είπε...

Αν πρόκειται για την Αττική μέχρι το τέλος του έτους περνάνε οι μοτοσυκλέτες με 1η άδεια κυκλοφορίας έως 31/12/2006:
http://mot-e-k.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html
Για το 2007 θα βγει λογικά πρόγραμμα εντός του 2014.
Πρόστιμα: http://mot-e-k.blogspot.gr/2013/03/blog-post_30.html
Εκτός Αττικής πρέπει να γίνει έλεγχος των ημερομηνιών ανά περιφέρεια.